2011. nov. 20.

Lassan a végére érek...

Olyan kevés időm jut mindenre. Nem is tudom megérteni, hogy valaki akinek családja is van, az hogy tud munka mellett akármit is tenni. Én "csak" 8 órát dolgozom, igaz még összesen 2 órát is utazom a melóból haza, stb..., de  szinte semmire sincs időm, pláne nem a kertre. Azt hittem sosem érek a végére a munkának, és még mindig van mit tenni. Tegnap az 1 szem szabadnapomat ismét a kertre szántam. Korán kezdtem, és azt hittem sosem érek a végére. De lássuk csak mi mindenre haladtam, és mi az ami még vár rám, valamint egy listát is szeretnék írni miket szeretnék jövőre...
Szóval ezt csináltam meg eddig....
  • Említettem, hogy érkezik 1 nagy adag trágya, és meg is érkezett, azt mind-mind   széthordtam a kertben a növények tövére.
  • Az összes díszfüvet (szám szerint 14-et) összekötöttem.
  • Az olasz nádat is összekötöttük, nagyon jól néz most ki.
  • A télálló banán takarását teljesen befejeztem. Minden évben nagyobb lesz a takarás? Nem tudom hogy fogom ezt a jövőben kivitelezni, de az előző postomban  linkelt banános oldal alapján lehet, hogy az egész tövet kiveszem jövőre, és tavasszal visszaültetem, a garázsban pedig szépen átteleltetem. Nincs para, hogy kifagy, nincs óriási takarás... meglátjuk mi lesz 
  • szuper jó lett a garázsba az új polcrendszer, amire minden kerti cuccom ráfé, sőt mostmár a kisebb növésű virágaimat sem kell elvinnem itthonról teleltetni, mert van nekik hely, ha sikeres lesz a teleltetés, akkor jövőre a nagyokat sem viszem, hanem az alsó polcot nem teszem be, és akkor  a nagy dézsák is beférnek a polcok alá.
  • az összes falevelet felgereblyéztük, már csak az utcán van némi levél a barkafüzeken, illetve  a tó mellett a csüngő barkafűzön.
 Tervek 2012-re:  ;-)

  •  Utoljára, -de most tényleg- átrendezem a tó partját kb századjára! Már talán említettem, hogy jó ez a tó, szép ez a tó, de nekem nem tetszik a csobogó rész. Az a sok kő egyszerűen nekem tájidegen, és a köcsögből kiömlő víz is béna( de a szüleimnek tetszett, ezért belementem). Talán szebben elrendezve jobb lenne az összhatás, de akkor sem lenne az igazi. A döntés: a szűrű, ami ugye a kőhalom takarásában van átkerül a tó jobb partját övező két japán díszfű közzé. A köveket átrendezem, illetve elég sok beesett a tóba,- többnyire a kutyáknak köszönhetően, de azért nekem is van  némi saram ebben- ezeket majd pótolom, kiegészítem. :) A sziklák helyére pedig szeretnék néhány egyszerű növényt, ami nem túl magas, kb 40-50 cm, talán virágos, bírja  napot, és lehetőleg  a levelei kissé lefelé is lógnak, hogy takarják a kilátszó fóliát. Talán az előkertből odaköltöztetem az óriás íriszt -na ez pont nem takar, de szeretni fogja a napot, és a sok vizet, és kísérőnek némi sásliliomot. De ez már részletkérdés, majd ha ott tartok akkor ráérek ezen gondolkodni. (Azt talán  eddig nem írtam, hogy sajnos valami belekerült a tóba, és sorra  pusztulnak a halaim. Bízom benne, hogy azért marad néhány túlélő :-[ ...)
  • Újra kell alkotni a melléképület előtti pici magas ágyást, mármint  azt ami magát a földet tartja az emelt ágyásban, ugyanis a kerítés elemek napról napra fogyatkoznak, hála az én kisebbik Kis Drágámnak, akinek nem elég az a 100 játék- ami miatt úgy néz ki az udvar néha, mint 1 játékraktár bombarobbanás után-, muszáj a kerítés léceit kitépkedni, de nem csak itt, hanem a kert több pontján. Arra gondoltam, hogy ha az oszlopok megkapják a díszkőburkolatot, akkor  úgyis lesz itt betonozás is és  betonból keretet készíttetnék, aminek az egyhangúságát itt-ott megtörném 1-1 szép sziklával, mert a felszámolt tó parti kőrakásból úgyis ki fog maradni pár darab, és mivel majdnem egyforma lesz a díszkőburkolattal, még jól is nézne ki. 
  •  Minden évben megfogadom, hogy újra büdöskével ültetem körbe a két gyümölcsfát, és ez most sincs másképp, bár  ugye korábban azt írtam, hogy díszdohánnyal fogok próbálkozni jövőre. Na majd ez is kiforr, de vagy ez, vagy az biztos lesz. 
  • Nagyon szeretnék a sövényboltívhez 1 szép kiskaput. Lehetőleg olyat, ami illik magához a  vas boltívhez, valami kovácsoltvas jellegű történetre gondoltam, de ez még változhat.
  • Vadászkerítés!!!! Ez kell a nagykapu mellett álló aranyfa (Forsithya) tövéhez, mert Zazi és Zayd előszeretettel bújnak be alá, és őrült kergetőzésbe kezdenek alatta. Most egy ideiglenes megoldás van ott, ami nem volt gáz, amíg volt levél a bokron, de most valami fertelmesen csúnya, látszik, hogy csak össze lett dobva valami kis kezdetleges dolog.
Tehát lassan végére érek az idei szezonnak, és be kell valljam, örülök a télnek, mert végre lesz néhány szabadnapom, amit ténylegesen is pihenéssel tölthetek, nem pedig azon gondolkodva, hogy vajon itthon ugorjak a munka sűrűjébe, vagy a Másik kertben**.
    * Képekkel most nem tudok szolgálni, de pótolni fogom őket.
    ** A Másik kert blogját frissítettem.