2012. okt. 24.

Őszi beszámoló-képek nélkül

Sajnos olyan sokat dolgozom, hogy nincs időm a kertre. Igazából a baj az, hogy túl sokáig marad vizes a fű reggel, este pedíg már teljesen sötét van, mire hazaérek. A szabadnapjaimat pedíg mindig kitölti valami más, vagy egy családi esemény, vagy a kutyákat kell kozmetikázni, mert egy afgános élete szinte  a folytonos kozmetikával jár, de aki ezekkel a gyönyörű, és hihetetlen kedves, és lenyűgöző ebekkel él együtt az előre tudja mit vesz a nyakába! :)  De vissza a kertbe!
Persze itt-ott már elkezdtem tenni-venni. Jön ez a hülye hideg (  -havas?? :(  -) idő a hétvégén, ezért minden olyan növényt, ami nem szereti a hideget beköltöztettem a házba. ( hibiszkuszok, fikuszok, stb.. ). A pálmákat, leandereket, és a bougeanvilleát pedíg betettük a teraszra a falhoz. Még kint vannak a kaktuszaim, de holnap este őket is behozom egyenlőre a házba, de ők nem maradnak itthon, hanem majd a hideg(ebb) tűrőkkel együtt átköltöznek a teleltetőbe. A pálmák leveleit össze is kötöttem lazán.
A kertben is van még tennivaló bőven. A koktélparadicsomokat felszedtük. Rengeteg volt még rajta zöld, mi nem szeretjük sem savanyúnak, sem sehogy, ezért kidobtuk őket. (évek óta szeretnék egy komposztálót, de sajnos nem tudjuk elrejteni, és attól félek, hogy a két angyal kutyám szétszedné, ha valami finom illatot érez belőle.
Van két csomag új tulipánhagymám, őket el kell még ültetnem.  Az egyik a hagyományos, -nagymamás- tulipán sárga, piros színekben, ami nekem annyira hiányzott a kertből eddig, tényleg csak nagyinak vannak ilyen tulipánjai. A másik csomagot a sparban vettem. Egyszer rendeltem, ültetőkosarat a starkl-től, és most is ebbe teszem őket, mert amiket kiültettem simán, azok teljesen elsüllyedtek a földben, és eltűntek. Olyan sok szép tulipánom volt, és most szinte egy sincs. :(  Na de majd ezután. Nárciszom rengeteg van szerencsére.
Tavasszal kapunk egy csomó csodaszép őszirózsát. Őket az utcafrontra fogjuk kiültetni.
Egyenlőre ennyi hírrel szolgálok, péntek - szombat itthon leszek, remélem olyan lesz az idő ami alkalmas lesz a kertészkedéshez kicsit, és akkor majd fotókkal kiegészülve térek vissza. :)