2013. dec. 4.

Csak egy kis álmodozás...

Hideg van, ma először egész nap fagyott, minden ködbe burkozik, de a fagynak köszönhetően, egyben egy mesevilág is születőben van, mert egyre vastagabb zúzmara fed be mindent. Már-már tél jellegű az egész "feeling". Nem is rossz, mert igazán  szeretem az adventi időszakot, ilyenkor díszbe bújnak a szobák, előkerülnek a karácsonyi dekorációk. Kertelés híján szeretem átnézegetni a fotóimat, és kicsit álmodozni, hogy egyszer majd mi mindent szeretnék, nem pont itt ebben a házban, de jó lenne...van egy mappám, egy ún. "majd ha nyerünk a lottón" mappa. Millió fotót mentettem le ide, -kertekről, konyhákról, nappalikról, teraszokról. Gondoltam pár képet megosztok veletek. Mondjuk úgy a legkedvenceibbeimet  / van ilyen szó egyáltalán?? :D /

Ez a kis üvegház nagyon tetszik, ezek a gótikus? elemek, mint a hátsó falon a két kis ablak, illetve a tetőszerkezetet tartó fém kiegészítők, -nagyon bejönnek.

Ezt a teraszt, és a kis üvegházat így ahogy van kompletten elfogadnám, már be is csomagoltam, hogy költözhessek. :) Süllyesztett. Imádom.


Az üvegház is olyan otthonos, a ház része.

Ez is tetszik, igaz az ilyen kandallóknak valódi értelmét nem látom, de dekoratív, otthonos.

 Még egy pergola. Szeretnék majd egyszer én is valódi pergolát.

Nappali a teraszon. Szép és praktikus. Ezt a buja trópusi hatást itthon is el lehet érni, bambusszal, és télálló banánnal, néhány cserép pálmával amit nem a teraszon állítunk fel, hanem pl a terasz előtt. Jöhet a papagáj is, mert imádom őket is. :)

 Mindig elfog az érzés, vajon hova vezet a kapu? Egy titkos kertbe? Az utcára?


Ez csak úgy... tetszik. A Másik kertben van egy hasonló edény.  Jövőre talán....

 Ez egy konyha. Nyári konyhának el tudom képzelni, mert nagyon sok hő távozna rajta télen. Kizárólag, ilyen zárt, erdős kertben, de nagyon tetszik.

Jópofa terasz éjjel-nappal.


Tetszik az árnyékolás. Nem tudom eldönteni, hogy ez egy pergola,  kifeszítve a nádszövet, vagy rendesen lefedett tető, csak ezzel oldották kicsit a hangulatot. Tetszik az oszlop és a kanapé összenövése. :)

Tetszenek a befuttatott falak.

Kerti kút / csobogó, -nélkülözhetetlen. Még ha nem is ilyen puttó fej, ez kicsit sok nekem...

Nem minden részlet tetszik az alábbi képen, de vannak praktikus megoldások. Pl. a pergola fölötti plexi. Nem folyik be a víz a kerti konyhára. Az ötlet tetszik. A szőnyeget is meggondolnám. legalább is nem ilyet tennék ide, hanem pl. egy bambusz fonatot, vagy banánlevélből font  szőnyeget.

Ezt csak a kilátásért.

Na ez a másik kedvencem, Biztos nagyon finom szőlő érik itt, bár nem tudom mennyire lehet itt védekezni 1-1 kártevővel szemben, -talán minden bio. :)



Ez a terasz is tetszik. szerintem ez egy nagyvárosi tetőterasz. Mondjuk legyen New Yorkban. A kis kupola talán a konyha fölött van. Izgalmas megoldás, pl ha az embernek van egy pincéje.

Nem is tudom milyen a stílusom,  ezek a szavak jutnak eszembe a képek láttán: otthonos, kényelmes, vidékies, cottage,  romantikus.
Ha nem is jön be a lottó5-s, egyszer talán ha nem is mind, de egy része megvalósul...