2011. ápr. 3.

Április eleje....

Imádom a tavaszt!!! Minden nappal egyre jobb az idő, sokszor már a reggelek is elég melegek. Jól esik kint lenni a kertben. Nos, ma újra fűnyírás volt a program. Hihetetlen nagy volt már megint a fű. Nagyon elégedett vagyok vele, mert a színe is csodás, olyan igazi haragoszöld.

Az előkertbe álló tujákba idén is beköltöztek a zöldikék és mint mindig most is több balkáni gerlepár vitázik azon, hogy ki költsön az örökzöldben.

Remélem nem uncsi, de végre itthon is ibolya dömping van! Mutatok 4-t, az 5-ből.
A hagyományos lila:

A világos lila:

A rózsaszín:

A fehér:

Nárciszok:

Ebben a jó időben a banán is nagyon hamar magához tért. Már 2-2,5 cm-t nőtt.
 
A kaktusz- és pozsga gyűjteményemet már korábban kitettem a melléképület ablakába, természetesen átmenetileg, hisz pár  nap, talán, 1 hét és a nyári helyüket visszafoglalják. A nagy-öregek egyből a szokásos helyükre kerültek.  Itt a párkányon  közvetlen napfényt nem kapnak, de elég világos. Minden nyáron itt tartom az összes szobanövényt, és annyira szépen helyrejönnek. Napról napra látni rajtuk a növekedést, szó szerint nyaralnak. A 2 amaríliszt ki fogom ültetni a virágágyásba, remélem így már virágoznak jövőre. Idén sajnos kimaradt a virágzás..
Lassacskán az egzotikusabb szobanövényeim is kikerülnek. Persze a legérzékenyebbek még maradnak  pár hétig idebent. De a Ficus benjamina ma elfoglalta szokásos helyét a teraszon. Itt már baja nem lesz, sok fényt kap, 2 oldalról védett. Talán 2-3 hét, és akkor már biztos látványos növekedésről tudok beszámolni, mert ilyenkor mindig annyira belendül.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szép füved van. A miénk tarack, veronika, pitypang, ibolya, fehér here, százszorszép és árvacsalán egyvelege. Feri tegnap kezdte nyírni, eddig nem engedtem az ibolyák miatt. Ma megyünk hosszabbítót venni. Még egyet.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Meli!
    Az igazság az az, hogy a fű csak messziről szép! Ez is elég gyomos. Valamikor régen, amikor frissen volt vetve, akkor tényleg szép volt olyan igazi angol pázsit jellegű, de ez már a múlt. Az előkertünkbe, ahol az ibolyák vannak,még én sem nyírtam le a füvet, pedíg tegnap este ismét fűnyírás volt. Tavaly kerültaz udvar más részére a fűbe 1 tő ibolya, és 1 tő százszorszép,- utóbbi magától jött, fogalmam sincs honnan, mert a környékünkön sajnos nincs is százszorszép,- Az ibolya elszórta magvait, és mostanra majd egy tucat kis növénykém van. Az ibolyás részeken tehát nálunk is tabu a fűnyírás.Illetve a környéket levágom, a nehezen hozzáférhető részeket meg kézi ollóval....

    VálaszTörlés