2012. dec. 10.

Tó -gondok...már megint...lehet utoljára??

Minden évben van valami gond a tóval, és azt hiszem akármennyire is szeretem, ha még 1 probléma felmerül megszüntetem a kerti tavat. Minden halat elajándékozok, és a helyét befüvesítem. Most megint ereszt valahol, nem tudom hol. A víz már megfagyott, de alatta elfolyt a víz. A jég meg lebegett... Aztán  tegnap este a vízkeringető elkezdett iszonyat hangon búgni, kihúztam, nem akartam, hogy bajt okozzon. Ma újra színig feltöltöttük a tavat kútból, ehhez persze mindent újra össze kellett rakni, elővenni a helyéről.
Tavaly ugyanez történt, csak akkor  egy éjszaka alatt elfolyt a tóvíz fele, és reggelre  teljesen befagyott az egész. Nyáron sem győzöm újratöltögetni, és rejtélyes módon van amikor 30 fokban semmi sem történik, de van, hogy 20 fokban napi 10-15 cm is elment. Kezdem unni, hogy mindig van valami. Hol nem győzöm a fonalas algát, hol tetű inváziótól pusztulnak el a tavirózsáim, hol a halaim hullanak, vagy új szivattyút kell venni. Úgy érzem sokat költöttem már rá, és még mindig nem olyan, mint anno elképzeltem, és lehet már nem is lesz.... persze vannak jó pillanatok vele kapcsolatban, -még kitalálom mi lesz a sorsa.

7 megjegyzés:

  1. Remélem találsz megoldást a gondokra. Az a sok szeretet, gondoskodás, álmodozás, a többiről nem is beszélve. Nem csodálom, hogy nehéz szívvel válnál meg tőle.

    VálaszTörlés
  2. Ilyenkor elbizonytalanodom, hogy folytassam-e a tó projektemet vagy meghaladja az erőmet, tudásomat... Nem tudod megtalálni hol szivárog?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Nyözö! Semmiképp se add fel az álmod. Ha így lett volna nekem sem lett volna tavam. Ez az állapot, hogy itt megszűnik a tó, -mert ez már biztos,- csak átmeneti. Még a szüleimmel élek, ők előbb -utóbb úgyis megszüntették volna, ha elköltözöm, mert nincs idejük foglalkozni vele. Ha lesz saját otthonom, akkor ott lesz másik tó. És akkor majd tudom, hogy milyen hibákat ne kövessek el majd vele, amit itt az építésénél elkövettünk.

      Meli!

      Rengeteg szép emlékem lesz róla, és millió fotóm is, nehéz szível, de meglépem mert jelen formában már nem szeretnék vele tovább foglalkozni. Néhány halacskát tavasszal behozok az akváriumomba, és mivel sokáig élnek, és még csak idén "születtek" talán még megélik, hogy egy új tóban éljenek valamikor.

      Törlés
  3. Szia Tamás!
    Ha tényleg ennyi gond van vele, akkor meg kell szüntetni, akármennyire is fájdalmas. Lesz helyette más,aminek örülhettek majd!

    VálaszTörlés
  4. Itt van a szép, víg karácsony,
    Élünk dión, friss kalácson:
    mennyi finom csemege!
    Kicsi szíved remeg-e?

    Karácsonyfa minden ága
    csillog-villog: csupa drága,
    szép mennyei üzenet:
    Kis Jézuska született.

    Áldott karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
  5. Vacak dolog, az biztos, mérlegelni kell, mit okoz többet, örömöt vagy bosszúságot. A kertnek örömnek kell lennie, s ha nem így van, akkor nyugodt szívvel változtassunk rajta.

    Ha megengeded, ajánlok egy kis olvasgatnivalót (a többi mellé):http://nellikert.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Petra!

      Teljesen egyetértek Veled! Meglátjuk mit hoz a tavasz, mert azért minden nap elnézem a halakat a jég alatt, és elfog egy gondolat, hogy mégsem kellene megszüntetni, hisz nagyon vágytam rá. Talán újrafóliázzuk, meglátjuk mit hoz a tavasz... a blogod felveszem az olvasnivalók között, örülök a kertednek, rendszeres olvasód leszek...

      Törlés