2013. máj. 31.

Esős napok közti szünet---> irány a kert fotózni

Ez egy igazán termékeny nap, ami azt illeti, hisz ez a mai 3. bejegyzésem. Azért írtam mindenről új jegyzetet, mert úgy gondolom,  ezek a témák megérdemelnek  1-1 új postot.
Mindenképp látnotok kell a gyűszűvirágaimat. Hihetetlenen  amire ezek ma növények képesek!













Ajánlom az informatikusoknak, technikusoknak hogy találják fel az illatos monitort, garantálom, hogy oltári sikere lenne! A kert két pontján is vannak loncok, és a közelükben egyszerűen eltölti a levegőt az az édes fűszeres illat, amit ezek a pici virágok árasztanak.



Kikeltek a rozsdafarkú bébik.  Nagy nehezen sikerül lencsevégre kapni aput!


A kerti tó olyan amilyen. A vizem megint bűn ronda, de őszintén nem is nagyon érdekel. Mivel még mindig ereszt nincs min gondolkodni, le kell cserélni a tófóliát. Mikor kitakarítottam, akkor egy darabig nem  csinálta, ezért úgy gondoltam minden rendben lesz, de egy ideje újból ereszt. Naponta töltjük fel... talán nyár végén sikerül lecserélni a fóliát, sajnos most nem aktuális egy fóliacsere. Befizettem egy nyaralásra, 5 év után végre újra eljutok a tengerpartra, ezért most odacsoportosítom az anyagiakat.  Végül is nem hányinger, sőt vannak egész szép dolgok is.

 A tószűrőt pont úgy rejti el a parti növényzet, ahogy azt kigondoltam.
 Kinyílt az első fehér tavirózsa is.

3 megjegyzés:

  1. Tomi, ezek álomszépek! Irigy vagyok ám, mert az én gyűszűvirágom csak két évig virágzott, és úgy látszik, nem érezte jól magát nálam, mert esze ágában sem volt elvetni a magjait. Na mindegy.

    Az illatos monitor tényleg klassz dolog lenne, de védesd le az ötletet, mert egyszer csak eszébe jut valakinek.

    A tavirózsát látva elfog a nosztalgia a tó után.

    VálaszTörlés
  2. A lonc nálunk is nagy kedvenc, az egész udvarban érezni az illatát. A gyűszűvirágaid gyönyörűek, olyan mesebeli lénynek tűnnek...

    VálaszTörlés
  3. A korábbi próbálkozásom gyűszűvirág önszaporítás terén nekem sem volt sikeres, de nem hagyom ki ezt a növényt a kertből többet, inkább minden évben veszek palántát a virágpiacon, mert ezt a látványt semmi sem tudja überelni...

    Rájöttem, miért is olyan a tó, amilyen. A minap volt az eső, amibe belekeveredett a szaharai homok. Hát ettől ilyen csúnya zavaros!

    VálaszTörlés