2013. máj. 21.

Nincs itthon a macska, cincognak az egerek!

Így is megfogalmazhatnánk azt,a mi itthon történt. 3 napra kitettem a lábam, ere ami csak lehet virágba borult. Történt ugyanis, hogy a kutya világkiállításra felutaztam a fővárosba, illetve oda csak 1 napra, de  2 napot töltöttem a barátaimnál. Mikor hazaértem már a kapuból láttam, hogy itt bizony mindenki kivirult.

Kezdték a tavirózsák. Máris egyszerre 3-n.


Aztán természetesen az Eden -fotó áradt következik- annyira imádom!!! Legszívesebben minden egyes bimbót lefotóznék, mert mind más és más, és különleges és csodaszép.












 Jó ötlet volt őket társítani!!



A többi rózsámon is ott a rengeteg bimbó, ma-holnap  ők is elkezdik.... a Margot már el is kezdte.



 Margot


A szomszéd nénitől lóg át ez a szép vadrózsa, ilyenkor meseszép. Kár, hogy 2 hét múlva elkezd tönkremenni.

És a két gyűszűvirág. Végül is mindkettő rózsaszín lett, a bácsinak igaza volt, pedig az egyikben kételkedtem, de nem is teljesen egyformák.

 
A hátsó, kicsit szebb, minta másik. Mindkettőnek örülök, és remélem sikeresen elterjednek. Most láttam, hogy amint elkezdenek beérni a magok azonnal ültessem el, és a magokat ne fedjem be földdel, csak apró kis kaviccsal, nagyon vékonyan. Soha eddig nem sikerült csíráztatni, idén talán igen.


A banán nagyon szépen növekszik. A két legnagyobb gyerekét elajándékoztam.

Ez a kis kóró nem más, mint az anyáék által hozott hibiszkuszhajtás, amit már régen  kigyökereztettem, szokott virágozni is. A telet kicsit nehezen viselte, és most sikerült csak átültetni, vannak rajta kis rügyek már, a régi levelei leégtek a napon, mint mindig, a másik 3 kicsit jobb állapotban van, de őket nem fotóztam le, őket is átültettem.

Pénzlevelű lizinka:
 És a kaktusz:
 Fehér szegély a tóparton:

4 megjegyzés:

  1. Húha! Minden meseszép Tomi, az Eden pedig egyszerűen csodás! Azt hiszem, ha csak egy rózsát lehetne ültetni, akkor ezt kellene választani mindenképp!

    Olyan szépek a tavirózsáid is, irigylem ám!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Petra!

    Annyira szép ez a rózsa, hogy legszívesebben még ültetnék sok helyre belőle, de ennél jobban nem szeretném már bővíteni ezt a kertet. A meglévő területekkel dolgozom, és azokat próbálom meg feljavítani ahol lehet.
    Sajnálatos hír azonban, hogy tegnapra a kutyák beszöktek az előkertbe, amíg nem voltunk itthon (15 perc) és szétszedték a banánt!! -megint!! Gondolom annyira ízlik nekik, hogy nem bírják megállni, hogy ne egyék meg. Nagyon mérges voltam a gyerekekre, mert telefonon előre felkészítettek a szüleim, de persze ez is csak addig tartott, amíg haza nem értem, és annyira édesen vártak a kapuban, hogy azonnal el is illant minden haragom. Sajnos most megint vissza kellett őket vágni 20 és 40 cm magasra. :( Már látom, hogy idén sem lesznek 3-4 méter magasak.

    A tavirózsák tényleg szépek, de a tó újra a mélypontján. Naponta 2x kell feltölteni, mert olyan tempóban szökik a víz. Asszem' mégsem tudom kihagyni az újrafóliázást, pedig reménykedtem, elkiabáltam magam, mert egy korábbi postban pont azt meséltem, hogy nem tűnik el a víz olyan iramban mint korábban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként még egyszer végiggondolva ez Eden témát. Mellette van egy Picadilli, és ő úgy néz ki, elhalt, mert az alany teljesen átvette a hatalmat . De vadrózsára nincs szükség az ágyásba. Lehet, hogy ősszel visszavágom a La Passionata-t, és az Eden mellé ültetem, és annak a helyére rendelek még egy Eden-t.

      Törlés
  3. Ha nem is virágot, de valami mást tartogatok neked! Kérlek, gyere át szomszédolni az ' A vidék itthon' -ra! :-)

    VálaszTörlés