2013. máj. 17.

Sok a zöld......imádom

Egy hétig szabin vagyok, így jut idő a kertre is. Minap olyan helyen álltam meg játszani a kutyákkal, ami egy teljesen új szemszöget nyújtott, és tök szépnek látom a kertet ebből a szögből. Minden olyan zöld, élettel teli, teljesen elégedett vagyok a látvánnyal, na jó még mindig nagyon az elején vagyunk, de minden olyan szépen nő, pár hét és beáll az egész.

A rózsakert egyszerűen lenyűgöző, az első színes bimbók már ott vannak a szárakon, bármelyik reggelre kinyílhat az idei első.


 Emlékeztek a kertbeszámolómra még a télről, ahol sorba vettem, hogy melyik évben mi történt?! Akkor mutattam a H.F. Young klemátiszt, akit tavaly átültettem a rózsákhoz, bízva benne, hogy az egykori önmagát adja újra, de idén sem az lett belőle. Nem tudom, ez hogy lehet, nem úgy ismerem  a klemátiszt, mint akire ilyen szinten hatna a pH, na meg hogy lett belőle telt, és rózsaszínes? Élőben kissé lilásabb, de még úgy is rózsaszínes.Nem mondom, hogy csúnya, -sőt az Eden rose-al csodás párt fog alkotni- és nem tetszik, csak annyira sajnálom, hogy az egykori hőn áhított kedvencem így megváltozott.

Zsályák a toppon.

Mögöttük pedig már ilyen nagyok a paradicsom palánták.

Elkövettem egy merényletet. vettem 4 tő Gazaniát. Beültettem őket, és a kútra tettem,  tulajdonképpen ez egy kísérlet, hogy hogy reagálnak rá a kutyák, esetleg leszedik, vagy hagyják, mert ha az utóbbi bekövetkezne, akkor jövőre újra virágba borulhat a kút környéke. És ennek már 1 hete.... ;)



Az olasz nád, aki feltámadt hamvaiból kirobbanó formában van, máris magasabb nálam, sőt a szomszéd kerítésénél is. A héten esett az eső, és ez is adott neki egy lökést, illetve most is épp felénk tart egy kiadós eső, ami szintén  nagyon jó lesz neki (is).

Lépjünk be az előkertbe! Nyár végére ez a borzalmas "kapu" megszűnik, és lesz egy rendes bejárat. Múlt héten mutattam a nyírás előtti -utáni állapotokat, ez is iszonyat sokat nőtt azóta, és úgy néz ki, a bal szélén lévő lyuk is el fog tűnni idén, szép lesz a sövényfal!

A sövény túloldalán élő két kék hosta a tavaszi átültetést jól viselte, de most kissé fekszenek, pedig rengeteget locsolok, mégis látni milyen cserepes a föld.

A tűzeső, az ibolya szép levelekkel virítanak árnyékában pedig szépen nő a frissen kiültetett kankalin.


Mint látni a gyűszűvirágok is virágoznak. A bácsi azt mondta mindkettő rózsaszín, de szerintem ez fehér lesz piros torok foltokkal.

  Ő viszont rózsaszín lesz. Imádom ezt az elvadult rész, olyan buja, olyan természetes...


A tó is lassan -lassan kivirágzik.




A szomszédból átlóg a vadrózsa. Kupolaként terül a kert fölé,  nagyon szép.  Csak az a baj vele, hogy miután elvirágzik a leveleit is elkezdi hullatni, és 1 hónap múlva már levele sincs sok aztán meg tök kopasz lesz sok piros bogyóval.


Olyan jó itt kávézni reggelente...

1 megjegyzés:

  1. Azt elhiszem, hogy nagyon kellemes ilyen környezetben kávézni! Nagyon szép a rózsakerted! Az a klematisz+rózsa páros gyönyörű, nagyon kellemes látványt nyújthatnak a kávécska mellé! Imádom a két színt együtt.
    Nálad már virít a lizinka?!
    Milyen illatot áraszthat az a hatalmas csipkebokor!

    VálaszTörlés