2013. júl. 15.

Virágok itt... virágok ott

Szeretem ezt az időszakot, mert akárhova nézek mindenütt van 1-2 színes virág a kertben.
Rögtön a teraszon fogadnak a leanderek. A rózsaszínnek eszméletlen finom vanília illata van.  A fehér kissé gyenge szárú. Megint szétdől, a virágok súlya alatt. Hiába tápozom, nem elég stabilak a szárai. Ősszel újból visszametszem őket, de nem olyan drasztikusan mint tavaly.

 A kaktuszaim is csodásak voltak, igaz ők csak 1 éjszakát, és másnap egy fél napot virítanak, de a látványuk ilyenkor lenyűgöző. Ezek a virágok majd 10 cm átmérőjűek.


A fügekaktuszom is tele van virágokkal. Már csak azt nem értem, hogy a régi termések miért nem érnek be nyáron? Olyan jó lenne, mert a kaktuszgyümölcs igen finom csemege.


Kicsit lusta voltam fényképezni az elmúlt napokban, ezért  fotó nem készült róluk, de a hibiszkuszokon is akad minden nap 1 virág. Illetve a dupla sárgán nem, ő még nem mutatta meg magát, csak a piros, és a rózsaszín.


  A dupla sárga még hallgat, csak szépen hozza a friss leveleket.

A teraszon a kis pálmák nagyon jól érzik magukat. A washingtónia is hozza a leveleket, és a cikász is.  A cikász kissé sárgás,  tápot is kapott pár alkalommal, szerintem ez volt a baj, mert ők nem annyira szeretik a sok tápot.

Az muskátlim Izraelből,  szeretem.
 A rózsakert újra kezd a toppon lenni, itt még nem mindenki virágzik, de mára már mindegyiken volt virág. Az Eden is elkezdte a második hullámot, igaz fele olyan látványos sincs, mint a tavaszi.

A tavon is vannak "rózsák", minden napra jut 1-2 virág. 

előtte....
 utána....

Hát ez a terület nagyon puci lett. Sajnos a loncot is le kellett vágni, jövőre azonban szépen ráfut majd a kerítésre. és nem lesz annyira üres ez a rész. Nagyon kiégettnek néz ki a fű, de a kép csalóka.

Erről sincs fotóm, de ma levágtam a magtokokat a gyűszűvirágokról, és szépen kiszórtam a magokat egy cserépbe, rengeteg magot hozott ez a 2 szár. Megtöltöttem egy tálcát földdel, és szépen elszórtam őket a föld tetejére, kicsit megrázogattam, és belocsoltam őket. remélem ezek a magok kikelnek. Mindenesetre  szórtam ki az anyatő köré is magot mindkét helyen, hátha a természetes vetés jobban kel, mint a ... nem természetes. :)
Szépen elhelyeztem a tálcát egy védett, de világos helyen,  délután jött egy vihar, mondanom sem kell, annyi eső esett, hogy szétverte a  magvetést. Remélem lesz ami kikel. ha mégsem, tetem félre a magokból. A gazigazító.hu szerint 1-2 hét kel, mire kikelnek a magok.  drukkoljatok! :)

2 megjegyzés:

  1. Szépek a virágok! Nem félted a kutyákat gyűszűvirágtól? A magja nagyon erős méreg, én nem mernék ültetni a kutyák miatt, pedig nem szokták rágni a növényeket, csak a füvet, de az ördög nem alszik.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép minden. Kíváncsi leszek a gyűszűvirág-ültetvényedre, jövőre én is ültetek!

    VálaszTörlés