2011. jún. 7.

Pünkösdi szépségeim....

Lassan-lassan itt a pünkösd, és újabb szépségek virágoztak ki. Talán a legkedvesebb virágom, amit a nyaralások alkalmával mindig áhítozva nézek, a Bougenavillea. Egyszerűen imádom. Van itthon egy tövem, ami idén kifejezetten szép lett, és tele van virággal most (mint ismeretes, a színes része nem a virága, csak a fellevele).




Kivirágoztak a hibiszkuszaim is. Sajnos a rózsaszínt nem fotóztam le eddig, de majd pótolom. A fekete közepűt tavaly dugványoztam. Anyáék hozták az ágat Spanyolországból. Törzses fának nevelem. Egyedül voltam, és fújta szél, ezért nem tudtam lefotózni a virágfej mellett a centit, de 13 cm-es virágai vannak. Hihetetlen nagyok. Ő igazából nem ennyire piros, inkább enyhe barackvirág beütésű piros. Érdekes szín! Sajnálom, hogy csak 1 napig tart 1 virága.



A tavon minden nap nyílnak a tavirózsák, hol a sárgák, hol a rózsaszínek!






Nagymamám ma meglepett egy Anyósüléskaktusszal. A gyűjteményem ezzel egy újabb taggal bővült. Sajnos csak 2 fajtámat ismerem, a többit nem, ha valaki felismeri valamelyiket, kérem  kommentben írja meg nekem! Köszönöm!





Az ő érdekessége, hogy a tüskéi nem szúrnak, inkább puhák, és selymesek.


Az újoncom  -Anyósülés átültetés után, kicsinosítva....




A kerti kút ma az új taggal....


 Ez a kaktusz 1  Echinopsis eyriesii hibrid.  A virágai hatalmasak. Éjszaka nyílnak ki, majd másnap délután meghalnak. Most, amikor írom ezt a postot már kinyíltak, de majd holnap délelőtt lefotózom őket. Egyébként ő a kisebbik Echinopsisom. Van egy nagy dézsám is tele velük. Általában 20 virág nyílik rajta egyszerre, valami mesés!


A konyhaablakban a muskátlik hétről hétre szebbek.


Épp úgy, mint az Eden rose, aki még mindig virágzik, és még az első virágon is ott vannak a szirmok. Nagyon kitartó ebben a melegben is! 

 
Mutatok 1 teljes alakos fotót a múltkori szarkaláb virágfürtjéről. 
 

1 megjegyzés:

  1. Beleszerettem Eden Rose-ba. Azt hiszem kihagyhatatlan lesz, ha egyszer nekivágok a rózsakertnek. Gyönyörűek a növényeid, és a tó is.

    VálaszTörlés