2012. febr. 21.

Február, - nem valami jó a helyzet! :(

Mint azt írtam egyik korábbi postomban, "a januári kellemes időnek majd megisszuk a levét valamikor", és igen, - a február szépen hozta is az általam  megjósoltakat. :(
Nagyon bizakodó voltam a télálló banán miatt akkoriban, mert kevés volt a fagymentes éjszaka, de most nagyon aggódom, hogy a -15 - -20 -ban elfagytak az áltörzsek. Szintén aggódom a kis pálmamagoncért is.
Egyenlőre a kert nagy részén még minimum 15 centi a hó, de van ahol 40 ! :( , bár  3 napja folyamatosan olvad, és a hétvégére bőven 10 fok feletti hőmérsékletet jósolnak napközben, és ma is nagyon szép napos idő volt, remélem a hó alól kiolvadva kellemes meglepetések érnek!
Sajnos idebent is vannak bajok. A nyáron gyönyörűen bebokrosodott cikászom, haldoklik! Minden leve elkezdett sárgulni igen erősen, szerintem mire ki tudom tenni 1 hónap múlva addigra nem lesz zöld leve. A másik szenvedő alany a szoba  Yukka. Mindkét növény hidegben szokott telelni, de idén nem tudtam hidegre tenni őket, és most attól tartok tavaszig nem nagyon húzzák ki, a cikász biztos nem. :(
Jöjjön gyorsan a tavasz, mert már ezt szeretném látni ha kilépek a kertbe:

1 megjegyzés:

  1. Sajnálom a növényeidet, de úgy tűnik érkezik a jobb idő és talán marad is. Bár ez a szobanövényeknek még akkor sem kedvező hőmérséklet, a sárban dagonyázó, bolondos kutyákhoz annál inkább. Végül is annyival beljebb vagyunk a tavalyihoz képest, hogy akkor február végén esett nálunk az első hó:)

    VálaszTörlés