2013. febr. 18.

10°C + napsütés= egésznapos meló a kertben

Ugyan ezt a postot csak most írom, de a történet még tegnapelőtti. A címből jól értelmezhető milyen remek kora tavaszias idő volt, nem volt mit tenni, egész nap lehetett a kertben tenni-venni. Tulajdonképpen nem történtek eget rengető változások. Mindössze lombseprűvel átmentem az egész kerten. Nem tudom, hogy ennek hatására-e, de a kert máris sokkal rendezettebbnek látszik. De mitől, hisz lényegében semmi sem változott! Mégis valami olyan más... vagy csak az érzés, hogy elkezdődött?!
A fekete folt középen, egy napozó Picur :D


Na jó, mégis van 1-2 kisebb változás. pl. a rózsaágyást, és a  zsálya ágyást is kitakarítottam.
Minden egyes nárcisz kihajtott, amit átültettem tavaly, rengetegen lesznek. A rózsakert hátsó szegélyére ültettem őket, tavasszal végig fog érni, mint egy szép sárga szalag.

 A zsályakertben kibújt a többi jácint is...na jó élőben azért ez sokkal látványosabb...


 Hátul a sarokban levágtam az olasz nádat, de csak 7 szál volt még, és kb 50 cm magasan lerágta Picur egy unalmas napon, nem jelent nagy változást.
 
A másik sarokban viszont kissé látványosabb dolgok történtek. A loncot idén is drasztikusan visszavágtam. Olyan súlya lett megint 1 év alatt, hogy leszakadt a kerítésről, így újra kellett kötözni. Ja és az elefántfüvet visszavágtam a földig. Teljesen meglepett milyen erős, bambusz szerű szárakat metszettem le. Ezek még elég kicsik voltak, és van rengeteg orchidea pálcám is, ezért most még kidobtam őket, de idén, illetve jövőre már nem fogom kidobni, pláne, ha tényleg eléri a 3 métert, mint az anyukája Viliéknél..

Ez már mai történet, beugrottunk a Baumaxba venni néhány beton járólapot. Tudom a látvány elég béna, de a célnak ideiglenesen megfelel. Nincs már ott az a nagy sáros felület.  Nekünk pedig pont ez volt a célunk. Jövőre jelentős belső felújítást tervezünk, akkor úgyis kell beton, stb.., ezt a rész szépen lebetonozzuk.
 A sövénykapunál szintén ez a helyzet.
Nos igen, ez egy elég problémás terület, kitalálunk valamit még idén ( -remélhetőleg), hogy újra normálisan nézzen ki a bejárat. Valami hasonlóan magas kiskapura lenne szükségünk. Viszont nem tudom mihez tudnánk fogatni, mert egy ekkora kaput, nem bír el súlyilag ez a gyenge kis boltív, -akit szeretnék lefesteni, mert eléggé kifakult. Gondoltam veszek olyan fekete festéket, amit flakonból kell kifújni (úgy sem graffitiztem még, ezt is kipróbálom :D ) talán ez a legegyszerűbb mód rá, nem kell az ecsettel bénázni, hogy lefolyik a festék  stb...

Hírek az ablakpárkányról!

  • Már legalább 10 kis lupinus mag kicsírázott. 
  • A jácintokról pedig lekerült a süveg,- mert olyan hirtelen szöktek szárba a virágok,- hogy ledobták magukról, így kikerült a konyhaablakba fő helyre. Hamarosan nyílnak a virágok, várom már, mert imádom az illatát, az az igazi tavasz illat.
  • A bougenvilleákból szerintem nem lesz semmi,  az üvegekről lecsavartam a kupakot, hogy tudjon szellőzni kicsit, mert folyamatosan megjelenik rajtuk a penészgomba, hiába permetezem gomba ellen, szinte kétnaponta. De nem használ, jó a páratartalom odabent, de ez a gombának is jó..na még 1-2 hétig tartogatom, aztán legfeljebb kidobom őket.

1 megjegyzés:

  1. Irigy,irigy, borzasztóan irigy vagyok. Én meg csak vágyakozom ki a kertbe, ehelyett ülhetek a padban a dögunalmas előadáson! Na mindegy, remélem pénteken nem bukom meg, és akkor aztán...

    VálaszTörlés