2013. szept. 6.

2013 -ősz

Máris?! Olyan hirtelen jött ez az időszak, minap még nyár volt, most meg ősz. Mármint naptárilag. Szerencsére a kert erről még nem hallott, és minden a szokás formáját hozza.
Észlelni csak onnan lehet, hogy beértek a gyümölcsök. Ma leszedtem a termést:






A szilva nagyon jól termett az idén, kicsi a fa, de jó volt a termés. Alig kellett valamennyit kidobni. Na az se ment kárba odaadtam egy ismerőnek aki pálinkát főz majd belőle, na nem ebből a 2 kilóból, hanem ez is azt fogja gazdagítani. Volt még itt egy kis koktélparadicsom,-de ebből még rengeteg van -, na és  ennyi volt az idei almatermés, tavaly megszakadt a fa, idén meg ép csak termett. És van ott 2 gyümölcs még ami kicsit sem hétköznapi, de nagyon finom tud lenni. Fügekaktusz. Igen a kaktusz gyümölcse. Tunéziában nagyon sokat ettünk, és ez most próba, hogy a mi kaktuszunk termése is van-e olyan finom, mint az ottani.



A kert a szokásos, a füvünk az elkezdett magához térni, augusztusban minden locsolásom ellenére elkezdett kiégni itt-ott, na most már végre vannak helyek ahol az augusztus végi eső után teljesen helyrejött a gyep.

A rózsakertben még mindig vannak virágok. És hamarosan bővül a rózsakert. Megrendeltem a második tő Eden-t is, mert ebből a csodából nekem már nem elég 1, akarok még, és hogy ne legyen egyedül kap maga mellé egy csodaszép piros színű klematiszt.

A tó a szokásos, az eső után teljesen letisztult a víz, az aljáig lelátni. Valójában nem tudom, hogy az eső miatt vagy inkább már az éjszakai hidegek miatt, de a víz tiszta, a halak aktívak, és szépek. októberben megveszem a szivarfát. Már annyira várom!!!


A kis pálmámnak  tavaly kijött a közepe, berothadt, már majdnem lemondtam róla, de aztán valami történt vele, és láss csodát újból kihajtott. Az új levelek kicsit kacskák, kicsit ferde az egész de él, és egész gyorsan nő.

És a banán. Kissé megszáradt a levelek széle, ez nem történt volna meg de egy hétre elhagytam a locsolást az esők után, de  kellett volna locsolni ezek szerint. Ebből kifolyólag a sok apró kis gyűszűvirágból is csak 1 maradt. na nem baj, jövőre majd veszek még mert ettől az évtől kezdve nem akarom hiányolni a kertből a gyűszűvirágot.

 Amint jönnek az új növények, ígérem azonnal beszámolok, és nem tűnök el megint ilyen sok időre....

2 megjegyzés:

  1. Jó volt hallani rólad, no meg a kertről:)

    Hiába, no , a vérbeli kertész nem tud leállni, csak rendeli a növényeket, egyiket a másik után:)

    VálaszTörlés
  2. Aki egyszer beleesik abba a csapdába, hogy beleszeret a kertészkedésbe sosem tud leállni. Sokszor csak -azt gondolom,- egyedül a pénztárca szab határt a fantáziánknak.

    VálaszTörlés