2013. dec. 4.

Csak egy kis álmodozás...

Hideg van, ma először egész nap fagyott, minden ködbe burkozik, de a fagynak köszönhetően, egyben egy mesevilág is születőben van, mert egyre vastagabb zúzmara fed be mindent. Már-már tél jellegű az egész "feeling". Nem is rossz, mert igazán  szeretem az adventi időszakot, ilyenkor díszbe bújnak a szobák, előkerülnek a karácsonyi dekorációk. Kertelés híján szeretem átnézegetni a fotóimat, és kicsit álmodozni, hogy egyszer majd mi mindent szeretnék, nem pont itt ebben a házban, de jó lenne...van egy mappám, egy ún. "majd ha nyerünk a lottón" mappa. Millió fotót mentettem le ide, -kertekről, konyhákról, nappalikról, teraszokról. Gondoltam pár képet megosztok veletek. Mondjuk úgy a legkedvenceibbeimet  / van ilyen szó egyáltalán?? :D /

Ez a kis üvegház nagyon tetszik, ezek a gótikus? elemek, mint a hátsó falon a két kis ablak, illetve a tetőszerkezetet tartó fém kiegészítők, -nagyon bejönnek.

Ezt a teraszt, és a kis üvegházat így ahogy van kompletten elfogadnám, már be is csomagoltam, hogy költözhessek. :) Süllyesztett. Imádom.


Az üvegház is olyan otthonos, a ház része.

Ez is tetszik, igaz az ilyen kandallóknak valódi értelmét nem látom, de dekoratív, otthonos.

 Még egy pergola. Szeretnék majd egyszer én is valódi pergolát.

Nappali a teraszon. Szép és praktikus. Ezt a buja trópusi hatást itthon is el lehet érni, bambusszal, és télálló banánnal, néhány cserép pálmával amit nem a teraszon állítunk fel, hanem pl a terasz előtt. Jöhet a papagáj is, mert imádom őket is. :)

 Mindig elfog az érzés, vajon hova vezet a kapu? Egy titkos kertbe? Az utcára?


Ez csak úgy... tetszik. A Másik kertben van egy hasonló edény.  Jövőre talán....

 Ez egy konyha. Nyári konyhának el tudom képzelni, mert nagyon sok hő távozna rajta télen. Kizárólag, ilyen zárt, erdős kertben, de nagyon tetszik.

Jópofa terasz éjjel-nappal.


Tetszik az árnyékolás. Nem tudom eldönteni, hogy ez egy pergola,  kifeszítve a nádszövet, vagy rendesen lefedett tető, csak ezzel oldották kicsit a hangulatot. Tetszik az oszlop és a kanapé összenövése. :)

Tetszenek a befuttatott falak.

Kerti kút / csobogó, -nélkülözhetetlen. Még ha nem is ilyen puttó fej, ez kicsit sok nekem...

Nem minden részlet tetszik az alábbi képen, de vannak praktikus megoldások. Pl. a pergola fölötti plexi. Nem folyik be a víz a kerti konyhára. Az ötlet tetszik. A szőnyeget is meggondolnám. legalább is nem ilyet tennék ide, hanem pl. egy bambusz fonatot, vagy banánlevélből font  szőnyeget.

Ezt csak a kilátásért.

Na ez a másik kedvencem, Biztos nagyon finom szőlő érik itt, bár nem tudom mennyire lehet itt védekezni 1-1 kártevővel szemben, -talán minden bio. :)Ez a terasz is tetszik. szerintem ez egy nagyvárosi tetőterasz. Mondjuk legyen New Yorkban. A kis kupola talán a konyha fölött van. Izgalmas megoldás, pl ha az embernek van egy pincéje.

Nem is tudom milyen a stílusom,  ezek a szavak jutnak eszembe a képek láttán: otthonos, kényelmes, vidékies, cottage,  romantikus.
Ha nem is jön be a lottó5-s, egyszer talán ha nem is mind, de egy része megvalósul...

5 megjegyzés:

 1. Lottó ötös mappa, de jó! Nagyon szépeket mutogattál, nekem is tetszettek. A pergola nálunk is nagy terv, meg valami üvegház is. Majd lassacskán kialakul. Jobb nem elsietni a dolgokat, bár itt nem csak a hozzájuk vezető út izgalmas, hanem velük együtt élni is. Kívánom, hogy egyszer, de akár többször is legyen részed abban, hogy megvalósíthasd az álmaidat, akár kicsiben, akár nagyban.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép képeket hoztál, hirtelen nehéz is lenne választani közülük:) Reálisan gondolkodva, az átlagember de messze is van a megvalósíthatóságuktól....

  Úgyhogy hajrá Tomi!

  VálaszTörlés
 3. Szépek a képek. Inkább délebbi vidékre tippelnék, (spanyol, portugál) a növényeket nézve. Vannak köztük olyanok, amiket én is el tudnék képzelni nálam, de a pénz is kevés és már az időm is....

  VálaszTörlés
 4. Szépek nagyon. De sajnos ez csak valóban álom marad nekünk.
  Majd ha nékem sok pénzem lesz, nem a repülőre ülök fel, hanem szép kertet, télikertet csinálok. Addig meg marad az ami van. Álmodozni viszont lehet!!!

  VálaszTörlés
 5. "Ember küzdj, s bízva bízzál!" Ezek a szavak jutnak eszembe olvasván az utolsó "kommented".
  Úgy, ahogy te is csinálod, azaz évről évre gyarapodva, alakulva biztos, hogy meg fogod tudni alkotni álmaid otthonát álmaid kertjével! És,bár nem alakul ki mindened egy-két hónap alatt, mint azoknál, akik egyszerre tudnak komolyabb összegeket mozgósítani terveik megvalósításához, ez nem szégyen! Sőt! A munka nemesít! Ez tényleg így van, még akkor is, ha a valódi jelentését mára már elferdítették.
  Nem leszel olyan, mint az az emberke, aki nemrég hozzászólt egyik posztomhoz. Ők is vásároltak egy kádárkockát, de olyan anyagi forrással rendelkeztek, aminek eredményeképp néhány hónap alatt olyanná alakították házukat, s környezetüket, ami késznek nyilváníttatott. S most azzal tölti becses idejét, hogy a neten szörpölve a saját kreativitásukat összehasonlítja másokéval, s tudatlanul elkezdte osztani az észt, illetve "lefikázza" mások teljesítményét. Még egyszer mondom, tudatlanságból. S, ha már tudatlanságból, akkor irigységből is, hiszen a kettő általában együtt jár.
  Szóval Tomi, te megcsinálod. A terveid szépek, kreatívak, úgyhogy megcsinálod. Hajrá!

  VálaszTörlés