2014. jún. 14.

Újabb látnivalók....

Alig egy hete írtam meg előző beszámolómat, máris olyan sok mindent szeretnék megmutatni.  A kert tavon beindultak a tündérrózsák. Jó páros ez a kettő, de lesz még jobb is....Nos, a leveleiken látni, hogy bizony mégiscsak érte őket  némi kár, hisz nem nagyon van miből táplálkozniuk. Nem baj, jövőre nem lesz tó takarítás, addigra gyűlik nekik némi hami, a halak gondoskodnak róla.


Mindössze néhány nap telt el a fenti és a következő fotók között, de máris megduplázódott a virágok száma, így ma má 4-n nyíltak.  2 fehér, 1 rózsaszín, és sárga.És ha mára tó mellett állunk, nézzünk fel a napra,- na igen, arra nem tudunk hisz már ekkora "nagy" lombkoronája van a szivarfának. :)


Új szín a kertben, és nagyon jó párosítás lesz. Nike klemátisz, nagyon későn hajtott ki, azt hittem meghalt, de most ez a kis főnix eltámadt, és iszonyat szép a színe. Edennel párosítva ragyogni fognak egymás mellett. Most még csak 2 virágot hozott, ezek mérete is picike, de megmutatta magát, és szuper jó érzi magát, szépen növöget.Az előkertben a sásliliomok a csúcson vannak. Ha kinézek a szobám ablakát ez a narancssárga virágerdő tárul a szemem elé. 

Tőle balra pedig a musa basjoo telepem, és 3 szál direkt meghagyott napraforgó, amit a cinegék szórtak szét. valójában tömegesen szórták szét, de csak ezt a 3-t hagytam meg.

Hihetetlen jó telük volt a hernyóknak, mert mindből szép pillangó lett. A kert telis - tele van ezekkel a lepkékkel, ennyit még életemben nem láttam összesen, csak pl lepkeházban. Mindenütt ott vannak, mikor locsolok,  tucatjával szállnak fel, főleg a sáslilom levelei között pihengetnek estefelé.


Ha már liliom, akkor itt a fáklya. A legmagasabb szár magasabb mint én vagyok, idén nagyon kitett magárt. Piros pont neki! :)


A legvégére egy igazi különlegességet hagytam. Egy nagyon ritka, és értékes madár járt a kertünkben. Már nem első alkalommal, de nehéz fotózni. A környéken láttam már párszor, de nálunk ez volt ez első lefülelt sétája. Egy búbos banka.
A képek minősége csapnivaló, mert a konyhaablakból fotóztam üvegen keresztül, a rózsakertből indult végig matatta a füvet, elhaladt a nagy hibiszkusz mellett,  a pálmáknál visszafordult, és elment a hátsó kertbe. Volt egy pillanat, amikor a bóbitáját is felcsapta, de nem voltam elég gyors, arról nem sikerült képet készíteni. nagyon szép, dekoratív madár. Egy percre azt hittem elrepül, mikor átreppen a bejáró melletti füves sávról a másik sávra. Hihetetlen szép mintája van a szárnyának, olyan erőteljes, wow tényleg szép. 
Talált egy nagy fekete bogarat, és megette. Úgy csapta szét, mintha egy harkály kopogtatna a fák kérgén, nagyon érdekes volt.


Pár profi fotó a netről:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése