2014. aug. 20.

Dekorációk a kertben...

Nagyon szeretem a kertben itt-ott elhelyezett szép, igényes tárgyakat. Igazából már nagyon rég szeretnék valami effélét, de vagy iszonyat áron találtam valamit, vagy egyszerűen nem tetszett. De ez most nagyon. 30 cm magas, és ugyanilyen hosszú is, kb.  Egyenlőre még nem  a kertben lesz, hanem az ablak párkányban a szobámban de idővel majd kikerül. Van egy párja is, azt még nem rendeltem meg, talán egyszer:  
Ez volt az első, ami nagyon megtetszett, és azóta nézelődtem ilyen drótból készült kis szobor után.:

Ha egyszer lesz egy nagy kertem, nagyon szeretnék bele egy kő szobrot. És amilyen szerencsém van ami a legjobban tetszik, az egy igencsak nagy, és azt hiszem elég  drága mulatság lesz, de nekem KELL  egy ilyen a leendő kertemben, a jövőben. Íme:

Ez a páva szobor egy, - azt hiszem - norvég kastély kertjében található. Szinte kiköpött mása áll Németországban II. Lajos Herrenchimse -i kastélyában, igaz ott színesben. 

Összeszedtem még pár dekorációs elemet. Idehaza ennek még azt hiszem nincs hagyománya, valójában a kert kultúrának sem nagyon, mert vagyunk páran akik megszállottan csinosítgatjuk, ültetünk, átültetünk, de a legtöbb ember, csak  lenyírja a füvet, havonta 1 x, és ezzel máris túl teljesítették a kertészkedési kvótájukat. Nem véletlen hagytam ki a felsorolásból néhány jellegzetes kerti dekorációs elemet, mint pl a egy se**lyukát mutogató, lecsúszott nadrágos, pirospozsgás arcú kertitörpét.. :)

  • Ültetőasztalok:  • Titkos kertbe vezető kapuk, ajtók:


(ezek az agár szobrok nagyon tetszenek nekem, mint agár gazdinak :D )


  • Igényes szobrok, kaspók, amforák, kőgolyók - ami a kert stílusához igazodik:
 
 

  •  Madárházak, odúk:

  • Madárfürdők:

  • Kalitkák:
  • Egy jó helyre tett pad:
És a végére egy kis reklám. Efféle dolgokat ritkán talál az ember, és ha igen akkor óriási szerencséje kell, hogy legyen, na meg persze pénztárca is jó ha kéznél van. Én nem is olyan régen még azt hittem efféle dolgokat itthon nem is találhatunk, de akkor olvastam egy helyről. Azóta a kedvencem, sajnos tőlünk messze tették le az istenadtát, Vácon. A VK KFT. Régiségeket árulnak egy hatalmas csarnokban. Antik bútor, kerti dolgok, kiegészítők stb..  Honlapjukon, és facebook oldalukon is folyamatosan frissítik a kínálatot. Még ide is szeretnék elmenni majd párszor a jövőben, mert a képeik láttán simán tudnék válogatni a kerti kiegészítők, és még a bútorok között is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése