2015. febr. 16.

Február

Valamiről lemaradtam? Vagy a növényeim már jó előre tudják, hogy lassan -lassan, de itt a tavasz? Ma ez fogadott az előkertben:





Nekem ez túl gyors,- nagyon várom már a tavaszt, de attól félek, hogy meglesz ennek még a böjtje! De ne legyen igazam. Az elmúlt napok folyamatos napsütése olyan jó volt, alig vártam már, hogy ma a kertben töltsem a napot. Mondanom sem kell, hogy olyan hideg szél volt ma, hogy  gondolatomban sem volt, hogy kimenjek egyáltalán, csak a pár kép erejéig.

Ha már az előkertben voltam gondoltam belesek a banánra. Ő is érzi a tavaszt! :D A teteje kissé nedves a rajta hagyott banánlevelek miatt, de nm nyálkás, nem rothadt, csak a lecsapódott pára érezhető, de a forgácson pl. abszolút nem.


Új fényképező gépem van. Nagyon várom már a kertszezont, hogy szebbnél szebb képeket készítsek.

Ez a látkép most a teraszról. Ez azonban gyökeresen megváltozik hamarosan. Nem lehet majd közvetlen lelátni a kert végére. megépül a kennel a tó mögött. Ez már nem terv, az alapanyagok már a mesternél vannak, aki hegeszti, csavarozza, készíti. Néhány hét és kész, persze aztán majd festeni kell, a teteje még nem tudom mi lesz pontosan,  szépíteni, stb...

De jön a dilemma. Mi legyen a kennel alja?
2 dolog jöhet szóba:

  •  térkő: nem szeretnék valami extra dolgot, a legegyszerűbb egyszínű szürke követ képzeltem el. Könnyű takarítani, le tudom slagozni, valószínűleg nem fog gazosodni sem, mert le tudom gyomirtózni ha muszáj, bár nem szeretnék vegyszerezni a kennelen belül. 




  • műfű: tetszik, mert elég természetes, vízáteresztő, ezt is le tudom slagozni ha úgy alakul, hogy tisztítani kell a kennelt. élethű, a Diego-ban minap megnéztem, és nagyon jól néz ki, van is olyan ismerősöm, igaz Kanadai, akinek az egész udvar ezzel van lerakva. Baromi jól néz ki, mindig zöld, mindig olyan mintha most lett volna lenyírva. nem kell locsolni, nem ég ki, garanciás -> nem fakul. (ha kicsi kertem lenne, pl. sorház, ott biztos ezt használnám. :D )


Mit gondoltok? 

4 megjegyzés:

  1. Szerintem ne aggódj, nem jön robbanásszerűen a tavasz, a hajnali fagyok lelassítják. Meg végül is napközben sincs eszement meleg.

    Én a térkőre szavazok, szerintem időtállóbb.

    VálaszTörlés
  2. Szia! Érdeklődnék, hogy nálad a klemátisz mutat-e már valamilyen életjelet, vagy mikor kellene neki mozgolódni, kicsit aggódom, hogy nem élte túl a telet a múlt évben ültetett növényem. Köszönöm a választ. Ui: nagyon szép a kerted és a kutyusok is helyesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Igen, nálam mindkét klemátiszon hatalmas, kövér rügyek vannak már. Pont ma metszettem a rózsákat, és ugye nekem össze van futtatva a klemi a rózsával, -csak rám sötétedett, így a fotózás elmaradt, de holnap mindenképp fotózok, este pedig akarok írni a blogba, mert végre elkezdtem az idei első munkákat. Ne ijedj meg, a piros Nike klemátiszomnak ez volt a 2. tele, de az első után én is azt hittem meghalt, mert nagyon soká kezdet el életjeleket mutatni. Az újoncoknak kicsit több idő kell a beinduláshoz. Köszönöm a dicséretet! :D

      Törlés
  3. Szia!
    Köszönöm a választ, picit megnyugodtam, mert még életjelet azt nem látok rajta, pedig nagyon szeretném, ha megmaradna (mert nem a legolcsóbb az újra ültetése) Kíváncsian várom a képeket. :) Jó kertészkedést kívánok!

    VálaszTörlés