2017. ápr. 4.

Tavasz, tavasz....

A rózsakertben a főszerep most a nárciszoké. Szeretem, hogy mindig van valami látnivaló ebben a kis kertrészben. Kezdik a nárciszok, majd a tulipánok, a díszhagyma, utánuk pedig maguk a rózsák.






Azért már vannak tulipánjaim is. Még ősszel vettem egy nagyon szép fajtát. Nos, eredetileg ő sárgásabb, és a szirmok vége sokkal rózsaszínebb kellene legyen. A kép csalóka, mert a fal színe miatt sárgának látni őket, pedig élőben elég fehérek, épp egy leheletnyi rózsaszínnel a végeken. Elméletileg ez egy "kaméleon" tulipán, tehát ahogy öregszik úgy fog rózsaszínbe átmenni. Meglátjuk. De egyébként tetszik. A cserépben kíséri még metélőhagyma, és krókusz. Utóbbiból semmi sem lett végül, besültek a levelek, nem tudom jövőre lehet-e belőle valami?. :(



Vérszilva

szilva


Cseresznyefa a szomszédban balkáni gerlével...

Szilfa


Minden nap megnézem, megsimogatom a Júdásfát, napról napra  nagyobbak a rügyek.

Bodza


És a kicsik... Nagy sok mindent elvetettem. Miután az egerünk a tél folyamán sok magomat megdézsmálta, úgy döntöttem,  ami van nagyjából mindent elvetek, aztán meglátjuk mi lesz belőle. 
A kakukkmák és a szegfű kelt a legszebben. Kúpvirág 1, Zinnia 1, Csillagfürt eddig 3, szagosbükköny 0. :(

Díszköles nagyon sok....., büdöske ímmel-ámmal

Feketeszem kb 50%, és a díszbab is, mert 2 szemből 1 kikelt. Tavaly kaptam belőle kb 20 hüvelyt, ami sok sok magot jelentett volna, hála az egérnek 1 ép hüvely maradt, 2 szemmel.

Tavaly nyílt a faluba egy lovas és kertészeti bolt, ahova egész ezidáig nem volt időm, okom, pénzem elmenni. Tegnapig.  Mindjárt jött haza egy kis tápoldat, 150 liter virágföld, új cserép az egyik pálmának. Persze ez még korántsem a vége, mert csupa szuper holmi van ott, így máris tervezem a következő utam péntekre.... ;)

Banán híradó: sajnos egyenlőre semmi. Az áltörzsek nem hajtanak,és még a földből sem jött elő semmi. :( 

Még egy gondolat a tavalyi télről. Írtam már, kemény volt, hideg volt. Nem tudom, van-e hozzá köze, hogy idén nálam alig volt ibolya. Minden évben  nagyon várom, hogy az előkert lila szőnyegbe boruljon. Hát most nem volt mire várni, 5-6 tő virágzott, 2-3 a rózsaszínből. Ennyi. Tavaly millió lila volt, a rózsaszínből is rengeteg, és a fehérből is volt kettő, a világos lilából, ami a Másik kertből jött  eddig egyet se láttam. 
Az utcán a kerítés előtt viszont idén is szépek voltak. Mostanra nagyjából levirágoztak, jöhet az első fűnyírás az utcán is. 

Felhívás!
A segítségeteket szeretném kérni, hátha valaki belebotlik. Tavaly kipusztult  egyik napról a másikra a hőn vágyott Perennial Blue rózsám. Nagyon szeretném pótolni, de ahonnan rendeltem már nem árulják. A Starkl vagy Sieberz -már nem tudom melyik árulja-, csak októberben vagy novemberben  küldi. Én nem szeretnék addig várni, örülnék ha tudnék beszerezni cserepes változatot. Kérem, ha valaki belebotlik valahol, ahol esetleg van házhoz szállítás, írjon nekem hozzászólásba ide a post alá. Előre is köszönöm!

2 megjegyzés:

  1. Itt árulnak kék színbe Tel:06.70.419-9013 van házhozószállítás is. Bővebb infóért itt a link: http://www.budaorsikerteszet.hu/products/rozsa-236.html.
    Üdv: Bezo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Már fel is vettem a kapcsolatot a kertészettel!

      Törlés