2018. febr. 4.

Új évi bejelentkezés

Sziasztok!

Sajnos  kissé eltűntem, mint tudjátok beköltöztem a városba, panelba. Keveset vagyok otthon, a kertemben.  Azért a kert él és virul, télen egyébként sem nyújt sok extrát. Azért szerencsére van mit nézni még ilyenkor télvíz idején is! Az első virágok már virulnak! 

Az első százszorszép..


Mióta az előkert nehéz, agyagos talajából átkerült a hóvirág  az aranyág bokor alá sokkal több virágot hoz. A két "bokor" általában 3-4 virággal örvendeztet meg, de idén mindkettő 8-9 virággal.


A nárciszok is szépen hajtanak, elég sok van belőle, szépen besűrűsödött az évek folyamán. Az utolsó posztomban arról írtam, hogy jó lenne ha a gyűszűvirágok  magjaikat szétszórva elszaporodnánk. Sok évnyi próbálkozás után végre sikerült.  A kis növények tucatjával nőttek ki, szépen  kiszedtem egy részüket, és a rózsakert több pontjára ültettem őket.  Kis pálcával  jelöltem őket, hogy nehogy kigyomláljuk őket. 


A H.F. Young és  a Solidarnosc is szépen kirügyezett már, bízom benne nem túl korán,  -ígéretes lesz az idei klemátisz virágzás.

Tavaly a kis emelt ágyásba ültettem 1 kis szegfűt, olyan szép kis párnát növesztett. Azt hittem ő egynyári szegfű, de úgy látszik, évelő lesz. Nagyon szépen tartja magát, kíváncsian várom a  tavasz mit hoz ki belőle.

Alvó kis kertecském...


A szilvafán találtuk ezt a kis fészket. Nem tudjuk vajon kié lehet, mindenesetre nem bántjuk, hátha jövőre is visszatér a tulajdonosa. Ami érdekes, hogy nincs túl magasan. Simán el lehet érni pipiskedés nélkül, és a másik érdekesség, hogy nem azon az oldalon van ahol kevesebbet járunk, hanem ott ahol nap mint nap eljártunk a fa mellett, - észre sem vettük

A sövényem kissé foghíjas. Ez a madarak miatt van,  akik sokat  vannak a sövényben, ahova a kutyusok felugranak. Az üres foltok a kutyák miatt vannak. 
 
Már csak 100 nap, -talán annyi se, -és újra a helyükön lesznek a pálmák, leanderek, és az ürességet felváltja újra szép növényes udvar.


A fák, bokrok már startra készek....


Igyekszem többet jelentkezni.... 

Tomi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése