2011. jan. 16.

Kerttervek 2011

Tavaly is írtam tervezetet az évre, idén is megteszem. Igaz nem mindent sikerültmegvalósítani, vagy nem pont úgy ahogy elterveztem.

1, Folyamatosan nyírom a sövénykaput, aminek az átjárója kap egy szép  vas kiskaput. Az alábbi linken egyébként majd látni lehet 2 féle kiskaput is (találtam egy nagyon szuper áruházat, aminek a közelben van egy lerakata.  Be is linkelem a kapus linket, de érdemes az egész oldalt végignézni, sok kis apróság van.  http://www.agrosol.hu/kerteszeti-kiegeszitok/kerteszeti-termekek/novenyfuttato-ivek-obeliszkek/

2, Idén az ablakokba, a kerti kútra,  rózsaszín állómuskátlit szeretnék, illetve egy különálló nagy edénybe fehéret.

3, Tavaly azt írtam sok-sok záőporvirág lesz, na abból nem lett semmi, ezért idén ebből szeretnék ismét jó pár tövet.

4, A fák tövét már biztos nem fogom bevetni büdöskével, -akármilyen szép is volt az elmúlt pár évben, igaz tavaly ez is kimaradt,- mert tudom, hogy a kutya le fogja pisilni, és ki fog égni.

5, Mindenképp helyre kell hoznom a füvet. Még nemtudom hogy oldom meg, hogy a frissen vetett füvet zazi ne tapossa ki, de majd valamit kitalálok.

6, Kivételesen van pár szabad ablakpárkány, ezért február végén elkezdem elvetni és előnevelni az egynyáriakat. Rengeteg magom van tavalyról.

7, Sok képet ettem fel a gyűszűvirágról. Nagyon tetszett, nemtudom idén meglesz-e még? De az a sejtésem, hogy  már nem. Magról sem kelt ki magától sem, és  az sem, amit én vetettem el. Mindenképp  szeretnék venni pár palántát, még ha azok  nem is fognak virágozni idén!

8, Az árnyékkertet nem nagyobbítom meg. Annyira a kutyus útvonalában van, hogy  biztos bagyok benne, hogy  le fogja taposna a frissen átültetett növényeket.

9, Mindíg megfogadom, hogy a növényeimet rendszeresen tápoldatozom. Aztán sosincs belőle semmi, de idén tényleg így lesz!

Talán ennyi, ami megvalósítható. Nagy tervek nincsenek. Csak a tél kegyelmezzen meg az érzékeny  növényeimnek ( gondolok itt a télálló banánra, a tavaly vásárolt gímpáfrányra) - más  kívánságom nincs is.

Zárásként egy inspiráló kép (kedvenc stílusom -cottage garden)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése