2011. okt. 27.

Ember tervez....

 ... -kezdődik a közmondás. Hát igen. Nos,  az előző postomben tett -majd pénteken megcsinálom- dolgok közül egyet sem sikerült véghezvinni. Ennek két oka is volt:
  • -esett az eső
  • -délután elutaztam 2 napra Budapestre, és nem sok kedvem volt előtte kint tevékenykedni.
Az a baj ezzel az ősszel, meg az összes többivel, hogy teljesen lerövidülnek a napok. Munka után, mire hazaérek már rég besötétedik.  Reggel munka előtt, meg még olyan korán van, hogy nincs kedvem arra a fél órára, ami időm lenne, bepiszkolni magam, na meg elég hideg is van.  Kicsit úgy is hangzik mintha már nem érdekelne a kert, de ez nem így van.
Na, minden esetre ma végre szabadnapos voltam, és volt időm mindenre. Reggel szépen felsepertem rengeteg falevelet a Másik kertben. Aztán  hazajöttem, és végre itthon is nekiugrotta a munkának(volna). Hát igen, csakhogy rájöttem, hogy a lombseprű nincs itthon. Jó, akkor összeszedem a leveleket fűnyíróval. Miért is  indult volna pöccre?! Benzin utántöltés, gyertya megtisztogatása, stb... SEMMI!!! Beindult, de rögtön le is állt. Lombseprés elnapolva. Na nem baj, gondoltam akkor metszek. Ó igen, miért is ne?! Nincs metszőollóm, mert az előző tönkrement, és a  "majd veszek másikat", -nos, igen ez elmaradt. Így elmaradta metszés is.  Ezek után teljesen elment a kedvem mindentől, de azért a rózsaágyást, és a rózsatöveket felástam, és szépen betakartam a töveket. Minden további munkát áttettem vasárnapra és hétfőre. Végre 2 szabadnap egymás után!!  Lesz idő metszésre ( egy addigra már pótolt új metszőollóval), Lombseprésre, és átültetésre. Még mindig nem ültettem át a kisebbik tő olasznádat.
Bízom benne, hogy a hétvégi akciót semmi sem fogja szabotálni!

1 megjegyzés:

  1. Remélem most összejött! Az idő gyönyörű, pont az ilyen nyugis munkákhoz való. Tomi, az Eden Rose-od futó? Vagy ekkorára nő a bokor? Mert, tudod, abban reménykedtem, hogy ezek az angol bokorrózsák tényleg BOKROK. Előítéleteimet és félelmeimet, meg a józan eszemet félretéve rendeltem a Starkl-tól, mert ott ezerpárszáz forintért kínálták. Remélem azt küldtek, amit kértem. Aggódom és izgulok, messze még a június.

    VálaszTörlés