2014. márc. 1.

Szabadság... a kertben töltve -2. felvonás

Tegnap jó idő volt, de ha a mait nézzük, az egyenesen szuper és mégis ma annyi kedvem nem volt kimenni, mint egy gombostűfej. De erőt vette magamon, és az egész napot kint töltöttem a kertben.
Kezdetnek rendbe tettem a rózsakertet. Látványos a változás, szépen visszametszetem őket.Térd magasságban vágtam őket vissza. az előtte-képeken  látni egy karót az Imperative Farah mögött, azt terveztem, hogy őt hagyom magasabbra nőni, hogy a szimmetria meglegyen az Edennel. De ugye tavaly vettem még egy Edent, így a szimmetria megint borult. Így visszametszettem eredeti magasságára, -szerintem jót is tesz neki, mert tavaly nem volt olyan szép, mint előző évben.Az Edent az elmúlt évben nem kapott fazonigazítást, ezt most pótoltam.Már csak pár hét, és ezek a hagymások el fognak kápráztatni, nem akarok minden csoportról fotót benyomni, mert mind így néz ki, de  ugye most már elég sok fajta van, lesz mit nézegetni, fotózni.
A H.F.Young klemátisz annyira szépen hajt. Végre elég sok helyen hajt, azt hiszem, idén már több virág is lesz rajta, és még a földből is hajt...

Szomorú hogy amit ősszel rendeltem, - Niobe klemátisz-, az viszont nem mutat életjelet. Igaz még nem bontottam le a tövéről a takarást, beletúrtam kicsit, de semmi. Talán ő kicsit később hajt ki, bízom benne.

Ebéd után a hátsó kertben tevékenykedtem, de a lustaság kezdett elhatalmasodni, így nem végeztem mindennel, amit mára terveztem.
Visszanyírtam a loncokat, levágtam az elefántfüvet, és az olasz nádat.


Lezárásként pedíg kitakarítottam a tó szűrőjét.

Idemásolom a tegnap listámat, mert nem mindent tudtam teljesíteni róla... folyt köv

Teendőim:
  • rózsa ágyás rendebtétele / rózsák metszése
  • díszfüvek levágás
  • a tó szűrőjének kitakarítása
  • loncok metszése
  • olasz nádak metszése (félig)
  • fű átgereblyézése, kölcsön kell kérni egy gyepszellőztetőt is a barátainktól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése