2012. márc. 6.

Azért vannak jó dolgok is.....

Nem is tudom, talán 1 hete vetettem el a magokat. Mint azt írtam minden magot 1-1 cserépalátétbe vetettem, majd onnan fogok őket egyesével átültetni. Nem hittem volna, hogy az utolsó szem mag is kikel, de az utóbbi 3 nap alatt ez történt. Egyedül a bögrevirág, és a csillagfürt várat magára, bár már nekik is vannak képviselőik.  Ja és a díszdohány, ő még egyáltalán nem kelt ki.

 Ez a zöld szőnyeg nem más mint a hagyományos tavaszi virág a Százszorszép.
Nagyon szeretem és sikerült egy nagyon jó minőséget tartalmazó zacskót venni, mert szerintem az összes mag kikelt, a cserép másik felébe más van vetve...
 Trombitavirág is szépen növöget,  a cserép másik oldala szintén más növényt rejt...

Miután a szabadnapom felét Debrecenbe töltöttem feleslegesen itthon egy kis kerteléssel vezettem le a hiábavaló fáradozás miatt felgyűlt feszültséget.  Mint arról írtam korábban az 'Eden rose'-t mégsem metszem meg. 3-4 méter magasra megnőtt, ezért ma megnagyobbítottam az alapobeliszket.   Gyors kötözővel odafogattam hozzá 4 szál olasznádat. Szerintem nagyon jól fog mutatni, ha beborítják a virágok tavasszal, és a nyár folyamán.  Ilyen lett a végeredmény:

Lenne mit összegereblyézni alóla, de még elég kemény a föld, és borzasztó hideg, és nagy szél volt már nem volt kedvem kint fagyoskodni ezek után.
A garázsban telelő növényeim, a gyönygyikén már van 1 virág.


Most ő a kedvencem az udvaron:

Jövőhéten  beugrunk a Praktikerbe, vásárolunk 1-2 dolgot a kertbe, részletek később! :)

6 megjegyzés:

  1. Ejha! Jól beindultál, meg a magok is. Olyan szorgosan csíráznak, nem kis munka lesz átültetni őket, de az ilyen gondoknak örülhet a kertész.:) Nagyon szép a barkafüzed, én csak mások kertjében nézegetem ezt a csinos fajtát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Más kertjében? Nálad is láttam ám barkát! Nemrégiben mutattál róla képet a blogodon diófákkal, és kíváncsi cicával. Ez tulajdonképpen majdnem ugyanaz, csak oltva van. Nekem az utcára van az alapfaj ültetve(sövénynek), a telekhatáron ez választja el a portánkat a szomszéd néniékétől. Már akkor is nagyon boldog lennék, ha a magoncoknak csak a fele megmaradna, csodás virágpompa lehetne az idén....

      Törlés
    2. Igen, van barkafűz kíváncsi macskával, aminek nagyon is örülök, de ilyen gyönyörű habitusú, csinos kis fa, nincsen. Persze nem (mindig:)) vagyok telhetetlen, a szomorú fajtát másoknál nézegetem.

      Törlés
  2. Nagyon szépen kelnek a kis magok, nálam nem ilyen aktívak:( Mikor fogod őket széttűzdelni? Valamint még egy kérdés. Az utolsó képen lévő fa az csüngő barka? Nagyon szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A széttűzdeléssel még várok picit. Talán 2-3 hetet, mindenképpen meg akarom várni, hogy kifejlődjenek az első lomblevelek is, de még meglegyenek a keményebb sziklevelek, mert annál fogva tudom őket kényelmesen megfogni, bár az apraját lehet csipesszel fogom áttűzdelni.
      Igen az egy csüngő barka. (Salix capera 'Pendula')

      Törlés
  3. Köszönöm a választ! Nagyon szép kis fa!! :) Azt hiszem bővül a kívánságlistám:)

    VálaszTörlés