2010. dec. 29.

Itt van az ősz, itt van újra... - de ki hívta??

Megint itt van az ősz. Borzasztóan utálom ezeket a napokat. Szeptemberben és most október hónapban is rengeteget esett / esik az eső. A kertben elég sok minden történt. A fák levelei elkezdtek sárgulni, és hullani. A szobanövényeket próbáltam minél tovább a szabadban hagyni, de  múlt hét elején őket is be kellett hoznom. Már csak a mediterrán származású növények vannak kint, mint a leanderek, pálmák, és még pár kaktusz.
A legtöbb növényem már nem virágzik, de van még 1-2 nagyon kitartó. Ilyenek az óriás varjúháj (Sedum maximum) a zsálya (Salvia Nemorosa), és a kakukkmák (Eschscholzia californica). Utóbbi kettő elég jó kis páros. A sárga és a kék szín nagyon jól osszeillenek. A kakukkmák nagyszerű választás volt, mert szinte ragyog, akár süt a nap, akár nem. Igaz ha nem süt a nap, nem nyílik ki, de a bimbók is  rikítanaka szürkeségben.
A banán (Musa basjoo) ahhoz képest, hogy tavaly télen tövig visszafagyott, szépen elérte a másfél méteres magasságot. Sőtt, hozott 5 sarjat is, ebből a legelső olyan ütemben fejlődött, hogy teljesen utolérte az anyatövet. Sajnálom, hogy lassan kezd tönkremenni. Most megint lehet gondolkodni a téli takaráson.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése