2010. dec. 28.

Kert tervek 2010

Mint minden januárban idén is megérkezett az első kertészeti csomagküldő szolgálat katalógusa a héten, a másik nagy cég katalógusát jövőhétre várom, így szokták, 1 hét külömbséggel küldeni. Ismét rengeteg ötletem van, persze azt hiszem ennek csak a fele, ha meg lesz valósítva. Azért leírom a terveket, hátha mégiscsak belefér az idei évbe. Őszintén megvallva új növények telepítését idénre és az elkövetkező évekre nem nagyon tervezek, a kutya érkezése miatt, bár  1-1 növény még belefér. Április végén kerül hozzám, és ez a kertszezon lesz az első kutyás szezon. Talán azért sem tervezek idénre nagy dolgokat, mert kivárom míg a kicsi kinő a szeleburdiságból, abból, hogy mindent megrágcsáljon. Aztán ismét lehet kertelni.

1, Rendelni fogok egy Clematis Montana Rubens-t, mert régi nagy kedvencem, de eddig nem találkoztam vele, így hogy házhoz szállítják nagyon kényelmes. :D

2, A terveim szerint egy citromsárga muskátli fogja idén díszíteni a terasz egy szegletét, köré pedíg a virágpiacról fogok hozni lila színű lobéliát.

3, A konyha ablakot idén is a hagyományos pirosszínű álló muskátli fogja díszíteni.

4, A terasz körül álló cserepekbe idén egyféle növényt teszek,  záporvirágot minden mennyiségben. Nagyon szeretem, mert szép, gazdagon virágzik, és nem kényes!

5, A fák tövét idén ismét be fogom ültetni büdöskével, két évig nagyon szép volt de aztán valamiért  tönkrementek korábban, így tavaly mással próbálkoztam. Idén visszatérek rá, mert gazdagon virágzik, szép színes, és a kellemetlen szaga talán elijeszti majd a kiskutyát. (Én szeretem az illatát, csak ha sokat fogdosom akkor kiütéses leszek tőle :-( ) Már a napokban szeretném elvetni a palántáknak valót, csak az a baj, hogy nincs bent egy szabad ablakunkpárkányunk sem, ahova a magtálcákat tehetném.

6, A nagy aranyág bokor alá fogok ültetni valódi alpesi cikláment. Nagyon kedvelem ezt a növényt, és már nagyon várom, hogy ősszel a káprázatos színű virágaival díszítse a kertet.

7, Az előkertben a sövényből kivágott átjáró megkapja a fa boltíves átjárót, amire feketeszemet, később futórózsát szeretnék futtatni.

Már nem annyira biztos, hogy a két tuját kivágjuk, az is lehet, hogy csak levágunk a tetejéből. Tavasszal jön egy mester és megmondja mit lehet  vele tenni.   
Kb. ezeket szeretném megvalósítani idén. Nem tudom mi fog megvalósulni belőle, de a tervek egyértelműek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése